Aktuāla informācija nekustamā īpašuma darījuma veikšanai.

Ir rasti veidi, kā turpināt veikt nepieciešamās darbības nekustamo īpašumu tirdzniecībā attālināti.  Esam apkopojuši informāciju par instancēm, kas mainījušas savu darba kārtību, un kā rīkoties, lai dokumentu iesniegšana noritētu bez aizķeršanās

Zemesgrāmata

Zemesgrāmata uz šo brīdi ir slēgta un klātienē nav iespējams iesniegt nepieciešamos dokumentus, tomēr tas netraucē veikt nepieciešamās darbības. Zemesgrāmatā var iesniegt dokumentus sūtot tos ar pasta starpniecību. Šādā veidā iespējams palēlinās dokumentu apstrādes un iesniegšanas proces, bet tā ir laba alternatīva, kā iesniegt dokumentus Zemesgrāmatā.

Notārs

Pēc ministru kabineta noteikumiem notāriem ir rekomendēts nepieņemt klientus klātienē, tomēr katrs notārs pats pieņem lēmumu vai veidot klātienes tikšanās vei tomēr nē. Pie notāra iespējams pieteikties iepriekš sazinoties un piesakot savu vizīti. Ja, notārs nepieņem klientus klātienē, tad tas notiek elektroniskā veidā, kur dokumentu parakstīšanai abām pusēm būs nepieciešams elektroniskais paraksts, ko arī var nokārtot attālināti sazinoties ar Uzņēmumu reģistru. Šobrīd ir notāri, pie kuriem ir iespējams ierasties klātienē, bet nav garantēts, ka situācija nemainīsies.

Banka

Bankas šobrīd savu darbību neierobežo. Ievērojot drošības principus ir iespējams doties uz banku un pieteikt hipotekāro kredītu mājokļa iegādei. Šādu pieteikumu arī var aizpildīt elektroniski izvairoties no došanās uz banku.

Tribus aģenti dara visu nepieciešamo, lai dzīvokļu pārdošanas un pirkšanas procesi neapstātos. Aktīvi sekojam līdzi aktuālajai informācijai un esam pielāgojuši darbības virzienus tā,  nodrošināt mūsu klientiem drošu un efektīgu darījuma norisi pie esošās situācijas.